UniqueShots Fotografie

Algemene Voorwaarden

Algemeen

 1. Onderstaande algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle fotografie door Ilse Bloks, handelend onder de naam: UniqueShots Fotografie.
 2. Bij het boeken van een fotoshoot, workshop of complete reportage gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van Uniqueshots Fotografie. Deze zijn hieronder na te lezen.

Fotoshoot

 1. U kiest voor een bepaalde fotograaf omdat de stijl van deze fotograaf u aanspreekt, Uniqueshots Fotografie is vrij haar artistieke kennis en inzicht in de fotoreportage toe te passen.
 2. Voor de fotoshoot wordt een afspraak gemaakt die voor de fotografe en de klant beiden schikt.
 3. In geval van slecht weer (regen, zeer donkere lucht) mag de fotoshoot worden afgezegd door fotografe of klant. Dit wordt uiterlijk op de ochtend van de geplande fotoshoot besloten.
 4. In geval van aantoonbare ziekte kan de fotoshoot tot 24 uur voor de shoot worden afgezegd. Wordt de shoot met een ongeldige reden of minder dan 24 uur van te voren afgezegd zal UniqueShots Fotografie 25% van het bedrag van de fotoshoot in rekening brengen.
 5. Binnen 48 uur zal Uniqueshots Fotografie u de onbewerkte foto’s uit uw fotoshoot tonen. Hieruit mag u de bijbehorende aantal foto’s kiezen die bij uw shoot inbegrepen zit. Het is verboden om deze onbewerkte foto’s online, op social media of op een andere website te verspreiden.
 6. Binnen 3 weken na het doorgeven van uw keuzeselectie zal UniqueShots de bewerkte foto’s digitaal aan u leveren. Deze foto’s kunt u vrij gebruiken op het internet of af laten drukken.

Boeking

 1. Een reportage boeken kan via het contact formulier op de website, per e-mail, per telefoon of via de whatsapp.
 2. Reiskosten van UniqueShots Fotografie zijn tot een straal van 30km in de prijs mee berekend vanaf de postcode 5761BK Bakel. Daarna zullen de reiskosten €0.35/km bedragen
 3. Voor bruidsreportages geldt bij boekingen een aanbetaling van 25% van de totale kostprijs te worden gedaan.
 4. Bruidsreportages dienen schriftelijk akkoord te gaan met de daarvoor apart opgestelde algemene voorwaarden en afspraken die vastgelegd zijn op papier.
 5. Het boeken van een bruidsreportage is niet verblijvend. Indien een reservering door de klant wordt geannuleerd, wordt de aanbetaling niet terugbetaald. In het geval dat UniqueShots Fotografie niet in staat is om de overeenkomst geheel of gedeeltelijk uit te voeren door overmacht, heeft u recht op teruggave van (het reeds betaalde deel van) de aanbetaling.

Betaling

 1. De klant mag contant betalen of overmaken. De fotoshoot wordt binnen 14 werkdagen na afloop volledig betaald door de klant.
 2. De klant ontvangt de bewerkte foto’s nadat de volledige betaling is voldaan.
 3. Bij klachten kan er contact met de fotografe worden opgenomen en wordt bekeken in hoeverre een financiële tegemoetkoming of herhaling van de fotoshoot mogelijk is.

Klachten, Aansprakelijkheid & Verantwoordelijkheid

 1. Klachten betreffende het geleverde werk dienen zo spoedig mogelijk, doch in ieder geval binnen tien werkdagen na levering van de foto’s schriftelijk aan de fotograaf te worden verteld. De fotograaf heeft het recht binnen redelijke termijn alsnog goed werk voor afgekeurd werk te leveren.
 2. Het is in geen geval mogelijk om geld terug te eisen. Bij ontevredenheid zal er eventueel een nieuwe afspraak worden gemaakt om alsnog het gewenste doel te bereiken. Dit is uitsluitend mogelijk als er volgens punt 5.1 binnen 10 dagen een officiële klacht is ingediend.
 3. Het is in geen geval mogelijk om (schade)claims te leggen op de fotograaf, in welke zin dan ook.
 4. U bent tijdens de fotoreportage zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor uzelf en uw eigendommen. Schade aan uzelf, uw eigendommen en aan anderen is in de breedste zin van het woord op geen enkele wijze te verhalen op de fotograaf.
 5. Deelname aan een fotoreportage en/of workshop is volledig voor uw eigen risico.

Auteursrechten & Publicaties

 1. Auteursrechten (en andere rechten die door de Nederlandse wet aan de fotograaf toegeschreven worden) van alle reportages blijven altijd in het bezit van UniqueShots Fotografie.
 2. Op geleverde foto’s rusten altijd de auteursrechten UniqueShots fotografie. U koopt een digitale foto of afdruk, niet de rechten op de foto. UniqueShots fotografie geeft u als klant toestemming om de foto na betaling van de fotoshoot te gebruiken of publiceren door middel van een bijgevoegde licentie.
 3. Iedere toegewezen recht op publicatie is persoonsgebonden en niet overdraagbaar.
 4. Op alle foto’s van UniqueShots fotografie rusten auteursrechten. Het is daarom niet toegestaan deze producten te vermeerderen of te publiceren zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van UniqueShots fotografie.
 5. UniqueShots fotografie mag de foto’s, te allen tijde naar eigen inzicht gebruiken en publiceren voor zowel non-commerciële als commerciële doeleinden. UniqueShots fotografie is niet verplicht dit te melden aan de eigenaar, al wordt indien mogelijk geprobeerd om u op de hoogte te brengen van aankomende publicaties.
 6. Wanneer u niet wilt dat de foto’s van uw reportage gebruikt of gepubliceerd worden door UniqueShots Fotografie kunt u dit schriftelijk kenbaar maken voor of na de reportage.